طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی
نکته : استفاده از همه ی سبزیجاتی که به عنوان مواد لازم ترشی مخلوط در ابتدا آورده ایم یا کم و زیاد کردن هر کدام به سلیقه و ذائقه ی شما بستگی دارد.
همه ی موادی را که برای استفاده در ترشی تدارک دیده اید تمیز و با دقت بشویید.
همه ی مواد را که شسته اید در سبد قرار دهید گوشه ای گذارید تا آب اضافه ی آن برود.
اگر نتوانستید پیاز ریز تهیه کنید می توانید پیاز های معمولی را خرد کرده و در ترشی مخلوط استفاده کنید پس حتما نیاز به تهیه پیاز ریز نیست اما داشتن پیاز ریز باعث زیبا شدن ترشی شما می شود برای اینکه پوست پیازهای ریز راحتتر کنده شود آنها را مدت کوتاهی در آب بخیسانید تا بتوان راحت تر پوستشان را جدا کرد.
تمام مواد جز پیاز ریز را در اندازه های دلخواه خرد کنید. اما سعی کنید ریز تر باشد زیرا هر قدر اندازه ها کوچکتر باشند ترشی سریعتر می رسد.
مواد را در دستمالهای تمیز و در مکان مناسب که دور از گرد و غبار و دیگر آلودگی ها باشد کاملا پهن کنید تا خشک شوند.
از آنجایی که بادمجان طعمی تلخی دارد برای اینکه طعم ترشی مخلوط شما بهتر شود بعد از خرد کردن بادمجانها (نیازی به کندن پوست بادمجان نیست) آنها را در سرکه بجوشانید تا طعم بهتری بگیرند. نیازی به استفاده از سرکه ی طبیعی نیست چون بعد از جوشاندن بادمجان ها باید سرکه را دور بریزید. یادتان باشد یکی دو جوش برای بادمجان ها کافی است و گرنه بادمجانها متلاشی شده و خراب می شوند پس بالای سرش باشید تا به محض یکی دو جوش خاموشش کنید. بادمجانها را پس از جوشاندن در سبدی که کاملا خشک و تمیز باشد ریخته و روی آن سینی و وسیله ی نسبتا سنگینی قرار دهید تا طی حدود 12 تا 24 ساعت آب اضافی آن خارج شود و آبکی نباشند.
استفاده از سیر را در ترشی توصیه نمی کنیم اما موسیر عطر بهتری دارد.
اما برای استفاده از موسیر، موسیرها را در مقدار زیادی آب خیس کنید و طی 24 ساعت حداقل 3 مرتبه آب آن را عوض کنید و اگر نیاز به پاک کردن دارند آنها را حتما پاک کنید. وقتی آب موسیرها در آبکش رفت آنها را در پارچه ی تمیزی پهن کنید تا خشک شوند و آب اضافه آن خارج شود.
اگر سبزی خشک در دسترس دارید استفاده از آن ایده آل است و بهتر نیز در ترشی مخلوط پخش می شود ولی اگر از سبزی تازه استفاده می کنید دقت کنید کاملا تمیز و خشک باشند و رطوبت نداشته باشد.
سبزی ترشی مخلوط معمولا سبزیجات معطری مانند ترخان، مرزه و نعناع می باشد.
وقتی همه ی مواد کاملا خشک شدند زمان ریختن ترشی فرا رسیده است.
برای اینکه همه ی مواد مخلوط شوند از یک ظرف یا پارچه ی تمیز و بزرگ استفاده کنید.
وقتی مواد را در ظروف مورد نظرتان ریختید شروع به ریختن سرکه کنید تا جایی که سرکه کامل روی مواد را بگیرد و به همه ی مواد برسد.
توجه کنید در روزها و دو هفته ی اول به ترشی سر بزنید و اگر روی آن خالی شده بود دوباره سرکه بریزید سرکه باید سرتا سر ترشی مخلوط شما را بگیرد تا مواد رویی خشک نمانند زیرا سرکه جذب سبزیجات می شود و سطح آن در ظرف پایین می آید برای همین باید تا دو هفته اول مدام به ترشی سر زد.
اگر سرکه ی طبیعی در اختیار دارید به خاطر خواص درمانی و طعم خوب آن حتما استفاده کنید اما توصیه می شود قبل از مصرف آن را بجوشانید تا مطمئن شوید آب ندارد .
نکات و هشدارها :
* سعی کنید برای ریختن و نگهداری ترشی مخلوط از ظروف شیشه ای استفاده کنید، و اگر مقدور است ظروف شیشه ای تیره رنگ. زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود و خوشایند نیست.
* اگر میخواهید از ادویه در ترشی مخلوط استفاده کنید آن را در مرحله ی آخر اضافه کنید، چون ادویه رنگ ترشی را تیره می کند توصیه می کنیم وقتی ترشی رسید ظرف کوچکی از آن را برای استفاده کنار بگذارید و ادویه را به آن اضافه کنید تا در دراز مدت رنگ ترشی تان تیره نشود.
* ظروف ترشی را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
* برای کپک نزدن ترشی مخلوط توصیه های اکید در مورد خشک و تمیز بودن دستها و ظروف و پارچه های مورد استفاده میشود برای آن که اگر کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد و هدر رفتن همه ی زحماتتان می شود. در همین راستا هنگام استفاده از ترشی ها نیز برای کشیدن آنها از ظرف اصلی از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید و اگر مطمئن نیستید که هیچ آلودگی ای وارد ظرف ترشی که سر سفره آورده اید و مقداری ترشی در آن باقی مانده نشده، باقی مانده ی ترشی را به ظرف اصلی باز نگردانید.